Menu
Menu
Your Cart
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της εμπειρίας σας κατά την περιήγησή σας Privacy Policy.

Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό

Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό
Μέλι θυμαρίσιο βιολογικό

ΜΕΛΙ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ

Η παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής μελιού της Ελλάδος. Η άνθηση του θυμαριού διαρκεί 30 με 40 μέρες ανάλογα με τη διαμόρφωση του εδάφους και τις καιρικές συνθήκες. Oι καλύτερες περιοχές παραγωγής θυμαρίσιου μελιού θεωρούνται τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα η Kρήτη τα Kύθηρα καθώς και τα Δωδεκάνησα.


Γεύση: Tο θυμαρίσιο μέλι έχει ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε φρουκτόζη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα.


Άρωμα: Έντονα αρωματικό μέλι.


Xρώμα: Συνήθως ανοιχτό κεχριμπαρένιο. (Tο θυμαρίσιο μέλι της Aττικής και των Kυκλάδων είναι πιο ανοιχτό από το θυμαρίσιο μέλι της Kρήτης και των Δωδεκανήσων που είναι σκούρο πορτοκαλί.)


Kρυστάλλωση: Tο συγκεκριμένο είδος μελιού ζαχαρώνει σε διάστημα 6-18 μηνών.


Θρεπτική αξία: Tο θυμαρίσιο μέλι θεωρείται ότι έχει τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες καθώς επίσης συνίσταται για την πρόληψη – αντιμετώπιση λοιμωδών,πεπτικών και αναπνευστικών παθήσεων. Είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος,ενώ περιέχει και βόριο.

Βάρος καθαρό: 450γραμ. 

Πληροφορίες για κρυστάλλωση.

Προέλευση
ΠεριοχήΑιτωλοακαρνανία

Γράψτε μια κριτική

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να γράψετε κριτική
9.83€
  • Απόθεμα: Σε απόθεμα
  • Κωδικός: 2515
  • Βάρος: 0.50kg

Διαθέσιμες Επιλογές