Υλικά (για 6-8  μερίδες)

ένας κόκορας χωριάτικος 2 – 3 κιλά,  σε μερίδες

δυο κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

500  γραμμάρια χυμό τομάτας

αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα ξύλο

500 γραμμάρια χυλοπίτες Καλαβρύτων

ένα ποτηράκι κρασί κόκκινο ή ροζέ


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν κάψει καλά τσιγαρίζουμε τον κόκορα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε κι αυτό, και μετά σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τα καρυκεύματα και νερό ώστε να σκεπάζει τον κόκορα. Τον αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει καλά.

Αφού βράσει ρίχνουμε τη σάλτσα σε γάστρα , προσθέτουμε νερό και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες  και τις βράζουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κόκορα για άλλα 10 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη.


Μια γευστική πρόταση από το


www.e-paradosiaka.gr